Отборна годишна награда за МПО "Млад огнеборец" към СОУ "Димчо Дебелянов"

Публикувано от Administrator (admin) на 05.03.2013
НОВИНИ >>

                                             Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов връчи годишна награда на младежкия противопожарен отряд „Млад огнеборец” от СОУ „Димчо Дебелянов”, гр. Варна  – Републикански шампион за 2012 год. на традиционната церемония за връчване на годишните награди на Спортната асоциация на МВР за 2012 г. в София. Нашите момичета и момчета с ръководител Розалина Василева бяха наградени в категория:Най – добре представили се деца в движенията “Млади приятели на полицията” и “Млад огнеборец” 

    

      Той благодари на асоциацията за положените усилия и специално за популяризирането на спорта сред децата. „Благодаря на всички директори на ОДМВР за дадената от тях възможност децата да се приучат на спорт, на  бойни изкуства и да  се запознаят с полицейската работа. Благодарение на колегите от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” над 600 екипа и 8000 деца през изминалата година участваха в различни спортни инициативи. Благодаря и на служителите на МВР, които поддържат добра спортна форма и с вида си вдъхват респект и уважение.”

  

    По традиция от години МВР осигурява щат за практикуване на високо спортно майсторство. Тези спортисти прославят държавата, но са и отлични инструктори за служителите на МВР в спортната им подготовка. Да припомним, че олимпийските медали от 2012 г. за България също са за спортисти на МВР – Станка Златева и Кубрат Пулев. Те са посланици на България и популяризатори на спорта сред децата – добави министърът. Той подчерта ролята на треньорите за възпитаването на спортуващите деца, които са добър пример за връстниците си. „Те са бъдещите лидери на гражданското общество на една България на солидарност и взаимопомощ”. Министър Цветанов благодари на медиите  за сътрудничеството при отразяване на спортните събития, а също и на хората, подпомогнали със средства и усилия поддържането и обновяването на спортната база.

Спортисти, треньори и деятели, постигнали високи постижения и дали своя принос за спорта в МВР получиха специални награди от министъра на вътрешните работи  Цветан Цветанов, от главния секретар на МВР Калин Георгиев и заместник-министрите Димитър Георгиев и Веселин Вучков.

 

 

Последна промяна: 08.03.2013 в 14:00:25

Обратно

Коментари

свиленград От Неизвестно на 24.03.2013 в 21:15:56
Очакваме голямото винасиране във Франция

Добави коментар